Τρίτη 6 Αυγούστου 2024

Η Αλβανία είναι η μισή αιτία - αδιάλειπτη πολιτική 45 + 34 χρόνων πιέσεων

 


Η Αλβανία είναι η μισή αιτία - αδιάλειπτη πολιτική 45 + 34 χρόνων πιέσεων

“Κλάνει ο ιμάμης, χέζονται οι πιστοί”, τουρκική παροιμία
Με ένα μεγάλο αριθμό παραβιάσεων της νέας εκλογικής διαδικασίας, η οποία προκηρύχθηκε κατόπιν πλήθους παραβιάσεων που ξεκίνησαν από την σύλληψη των Μπελέρη – Κοκαβέση και το στήσιμο της σκευωρίας της Χιμάρας όπως και της παραβίασης του δικαιώματος να ασκήσει τα καθήκοντά του ως δημάρχου ο εκλεγμένος Φρέντης - Διονύσιος Μπελέρης, ο εκλεκτός του Ράμα “νίκησε”.
- αφού απαγόρεψαν την ψήφο σε πάνω από 6.000 ψηφοφόρους με ληγμένα δελτία ταυτότητας, γεγονός χωρίς προηγούμενο,
- αφού δεκάδες εκπρόσωποι θεσμών του κράτους με παρουσία στη Χιμάρα τρομοκρατούσαν εδώ και ημέρες τους Χιμαριώτες,
- αφού πάνω από 300 νέοι ψηφοφόροι μεταδημότευσαν για να στηρίξουν τον εκλεκτό του Ράμα,
- αφού οι υποσχέσεις έπαιξαν τον ρόλο τους δίπλα σε απειλές που εκτόξευε το επιτελείο του κυβερνητικού κόμματος και της “νικηφόρας” παράταξης,
- αφού παρακρατικοί τρομοκράτησαν ή χειροδίκησαν σε πολίτες της Χιμάρας οπαδούς του Πέτρου Γκικουρία,
- αφού καταγράφηκαν από κάμερα στελέχη του κυβερνητικού κόμματος να δίνουν χρήματα σε ψηφοφόρους
Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας κατάφερε με όλες αυτές τις μεθοδεύσεις να κρατήσει τον Δήμο Χιμάρας ως ένα εργαλείο:
α) εκδίωξης των Ελλήνων από τη θάλασσα και αλλοίωσης της ελληνικής φυσιογνωμίας της Χιμάρας
β) ξεπλύματος του μαύρου χρήματος μέσω της οικοδόμησης
γ) ανάπτυξης της τουριστικής οικονομίας που βολεύει τον μαύρο κύκλο ολιγαρχών που έχουν συμπαραταχθεί με αυτόν.
Η άλλη μισή αιτία είναι η Ελλάδα – ενδοτική και ανερμάτιστη πολιτική 8ώρου
Γίνεται πλέον όλο και πιο κατανοητό ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει αφήσει τη Χιμάρα στην τύχη της μαζί με τον σύνολο γηγενή Ελληνισμό στην Αλβανία που ζει εκεί ή διασπείρεται ακατάπαυστα. Με επίσημη σιωπή και με μια σειρά εμβόλιμων δημοσιευμάτων που είχαν τίτλους όπως “η τελευταία μάχη”, “η μητέρα των μαχών” για ένα αποτέλεσμα που είχε ήδη κριθεί από την προεργασία πιέσεων ενός ολόκληρου συντεταγμένου κράτους εναντίον μιας ολομόναχης κοινότητας Ελλήνων, προετοιμάζουν το σύμπλεγμα της ήττας, την αποδοχή των τετελεσμένων. Το εθνικιστικο-ναρκω-ολιγαρχικό καθεστώς, βρίσκει μόνους τους Χιμαριώτες να προσπαθούν για τα αυτονόητα. Άλλωστε κι ο εκλεκτός του Ράμα, εδώ και χρόνια απολαμβάνει καθεστώς αποδοχής ή συναίνεσης από το εγχώριο πολιτικό σύστημα.
Πρόκειται όμως μόνο για τμήμα μιας μεγαλύτερης εικόνας, η οποία εκτέθηκε στην Κάσο με την υποχώρηση, που η Ελλάδα επέδειξε στην πρόκληση της Τουρκίας, με την υποχωρητικότητα που τη διακρίνει στο ζήτημα της τουρκοκρατούμενης Κύπρου, με την έλλειψη βούλησης απέναντι στο κράτος των Σκοπίων που παραβιάζει ακόμα και αυτήν τη χείριστη συμφωνία των Πρεσπών.
Το Υπουργείο Έκδοσης “σκληρών” Ανακοινώσεων που λειτουργεί με βάση τις οδηγίες της ΕΕ, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ (οργανισμοί που θεωρούν τη χώρα μας έναν διαμεσολαβητικό παράγοντα προσέλκυσης των “ταραξιών” Τουρκία, Σκόπια και Αλβανία, στη Δύση) παραβλέπει συστηματικά την εσωτερική αναδιοργάνωση των γειτόνων στη δική τους κεντρική πολιτική που ολοένα και διεκδικεί ή επεκτείνεται.
Αντίθετα, αδιαφορεί για τους Έλληνες της Πόλης και τους μη αναγνωρισμένους Ρωμιούς της Τουρκίας όταν η τελευταία προωθεί την τουρκοποίηση της Θράκης “της”. Αδιαφορεί για τους Έλληνες των Σκοπίων όταν “Μακεδόνες” πραγματοποιούν μέσα στην Ελλάδα εκλογική σύμπραξη με το τουρκικό κόμμα DEB της Θράκης (αργότερα άραγε και με ένα κόμμα Αλβανών για τα “δικαιώματα των μεταναστών”;). Αδιαφορεί ακόμα και για την επίσημη Εθνική Ελληνική Μειονότητα στην Αλβανία, την ίδια περίοδο που η ιδιότυπη δικτατορία του Ράμα ασκεί πιέσεις με όχημα τη “γενοκτονία” των Ναζιστών Τσάμηδων.
Συμπερασματικά, η φροντίδα για την είσοδο της Αλβανίας στην ΕΕ αποτελεί προτεραιότητα για τη χώρα μας γι’ αυτό και μεριμνά για την απρόσκοπτη ροή των χρηματοδοτικών πακέτων “τιμωρώντας” την με “σκληρές” ανακοινώσεις. Η εγχώρια πολιτική – επιχειρηματική – τεχνοκρατική ελίτ έχει επιλέξει να υπηρετεί τον Μαμμωνά κι όχι τον Θεό.
Χιμάρα ολόρθη, οι λύκοι!
Για μας νίκησαν οι 3.500 ψηφοφόροι της ηττημένης παράταξης και οι πάνω από 600 στους οποίους δεν επετράπη να ψηφίσουν. Αυτοί μόνοι τους και η “χοντροκεφαλιά” τους είναι η μοναδική αιτία που προβάλει τα καταπατημένα τους δικαιώματα κι αποτελεί βαρόμετρο δημοκρατικών διεκδικήσεων και στις δυο χώρες. Αυτοί οι Χιμαριώτες, κι όσοι δεν είχαν την αντικειμενική δυνατότητα να δηλώσουν την παρουσία τους, είναι αυτοί που χωρίς να αγνοήσουν τις παραπάνω μεθοδεύσεις, ελπίζουμε πως θα συνεχίσουν να αποτελούν το πραγματικό αγκάθι και το ανάχωμα.
Οι καιροί δυσκολεύουν.
Το μόνο που έχουμε είναι ο ένας τον άλλον.
Πρωτοβουλία ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ “Οι απ΄ Έδω”
Για τον Γηγενή και Ιστορικό Ηπειρωτικό Ελληνισμό
5-8-2024
https://oiapedw.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ενισχύστε οικονομικά την προσπάθεια μας!

Ετικέτες

ενημέρωση (2161) ενημέρωση-informacion (1458) Αλβανία (905) ορθοδοξία (422) ιστορία-historia (392) Εθνική Ελληνική Μειονότητα (366) ελληνοαλβανικές σχέσεις (311) ορθόδοξη πίστη - besimi orthodhoks (278) Εθνική Ελληνική Μειονότητα - Minoriteti Etnik Grek (257) Β Ήπειρος (239) ορθοδοξία-orthodhoksia (237) ορθόδοξη πίστη (222) εθνικισμός (195) διωγμοί (162) τσάμηδες (122) Κορυτσά-Korçë (121) shqip (119) Κορυτσά Β Ήπειρος (107) informacion (100) Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος (97) ορθόδοξη ζωή (96) ορθόδοξη ζωή- jeta orthodhokse (76) διωγμοί - përndjekje (62) ορθόδοξο βίωμα (59) εθνικισμός-nacionalizmi (58) ορθόδοξη εκκλησία της Αλβανίας (55) Ελλάδα-Αλβανία (48) Ι.Μ Κορυτσάς - Mitropolia e Shenjtë Korçë (47) ανθελληνισμός (44) πολιτισμός - kulturë (44) Ελληνικό Σχολείο Όμηρος (43) besimi orthodhoks (40) Γενικό Προξενείο Ελλάδος Κορυτσά (39) Ορθόδοξη Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Αλβανίας - Kisha Orthodhokse Autoqefale Shqiptare (39) ιστορία ορθοδοξίας (36) βίντεο (35) Shqipëria (32) ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ 1821 (32) κομμουνισμός- komunizmi (30) πνευματικά (27) Μητρόπολη Κορυτσάς - MItropolia e Korçës (24) πολιτική-politikë (24) απόδημος ελληνισμός-helenizmi i diasporës (22) αλβανικά (21) εκπαίδευση (21) Αρχαία Ελλάδα (20) helenët-Έλληνες (19) κομμουνισμός (19) Greqia (17) Βλαχόφωνοι Έλληνες (15)