Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2022

Εγκλωβισμένος ο Βορειοηπειρώτης στη νέα παγίδα του αναμενόμενου νόμου για την ακαλλιέργητη γη

 



Με απόλυτη μυστικότητα και με την έγκριση όλων των πολιτικών κομμάτων, η Αλβανία επιδεικνύει με κάθε τρόπο τη δύναμη της αφομοίωσης, της ληστείας και της εθνοκάθαρσης ενάντια στους Βοριώτες Ηπειρώτες, με την αρχή: ακολουθούμε όλους τους Έλληνες από τη Χιμάρα, τη Δρούπολη ή μέχρι την Κορίτσα. , αποδεικνύοντας ότι τα Τίρανα, τίποτα δεν την εμποδίζει να διαγράψει το ιστορικό αυτοδιοικητικό πλαίσιο των Ελλήνων του Νότου της χώρας, παρόλο που ακολουθεί με συμπάθεια, η αδιάφορη ελληνική πολιτική, να ενδιαφέρεται για το σε ποιο στάδιο ζουν οι Βοριοηπειριώτες στην επικράτειά τους. , που κατέλαβαν με επιδεικτικό τρόπο οι Αλβανοί.



ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Ο Βορειοηπειρώτης, μια απίστευτη κοινοτική τραγικοκωμική περίπτωση. Στο όνομα της αγάπης για τη μάνα πατρίδα, σκότωσε τη δική του ιδιαίτερη πατρίδα. Στο όνομα της άρνησης του κομμουνιστικού καθεστώτος, αρνήθηκε κάθε δικό του επίτευγμα και αξία. Στο όνομα της ισότιμης αναγνώρισης στην Ελλάδα, προβαίνει σε κάθε ανόητη θυσία (χωρίς το ποθούμενο), αλλά αρνείται την όποια θυσία για τον τόπο του και την περιουσία του. Στο όνομα της δήθεν αγάπης για τον τόπο του, φτιάχνει τα σπίτια του και ζητάει υποδομές, αλλά έχει ξεριζωθεί από τον τόπο του και απογυμνώνεται από τα περιουσιακά του στοιχεία…. Και δε σκέφτεται ποιος θα τα χαρεί!!!

Ο ΝΕΟΣ ΝΟΜΟΣ ΠΑΓΙΔΑ ΤΟΥ ΡΑΜΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ

Ο πρωθυπουργός Ε. Ράμα ανακοίνωσε ότι θα προβεί σύντομα σε νομική ρύθμιση με στόχο, όπως λέει να μπει τέρμα στο φαινόμενο της ακαλλιέργητης αγροτικής γης. Κατά το σκεπτικό του Ράμα, όποιος δεν καλλιεργεί τη γη ή θα πληρώνει ένα υπέρβαρο φόρο, ή θα πρέπει να τη δώσει σε εκείνον που μπορεί … Η γη κατά τον Ράμα μπορεί να είναι ιδιοκτησία του αγρότη, αλλά ανήκει πρώτα στο κράτος και αποτελεί εθνικό πλούτο. Και βλέπει το μέτρο αυτό ως τρόπο για να εμποδίσει τη μαζική φυγή των συμπατριωτών του από την Αλβανία. Να πηγαίνουν να και εργάζονται σε όφελος των Ελλήνων ή των Ιταλών… γαιοκτημόνων!

Δεν θέλει πολύ γνώμη. Η κίνηση αυτή στρέφεται πρώτα εναντίον μας και θα έχει βαρύτατες συνέπειες.

Στο δικό μας στρατόπεδο, σιωπή τάφου.

Πρόκειται για τη γνωστή αδράνεια, που δεν επιβεβαιώνει απλώς την πραγματική εικόνα των πολιτικών μας, των ηγετών μας, των υπευθύνων εκπροσώπων μας ότι για κάθε αποτυχία τους φταίνε οι άλλοι, αλλά δείχνει για μια ακόμη φορά ότι περισσότερο νοιάζονται να μπει ταφόπετρα στον τόπο μας.

ΛΙΓΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

Το 1996, ο τότε υπουργός Γεωργίας της Αλβανίας Πετρίτ Καλιακούλια, έχοντας υπόψη την ακαλλιέργητη γη των Ελλήνων Βορειοηπειρωτών και όταν οι σχέσεις Ελλάδας Αλβανίας ήταν στην κόψη του ξυραφιού, δήλωσε την άμεση ψήφιση παρόμοιου νόμου, (κατάσχεση σε όφελος του κράτους και τρίτων της ακαλλιέργητης γης) προκαλώντας την έντονη αντίδραση και διαμαρτυρία του μόλις τότε πρωθυπουργού της Ελλάδας, Κ. Σημίτη. Το γεγονός ανάγκασε τότε το Μπερίσια να αναδιπλωθεί.

Να όμως που τα Τίρανα επανέρχονται στην ίδια λύση. (Θυμίζει διαδικασίες υφαρπαγής των περιουσιών των Ελλήνων και ορθοδόξων επί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας). Επανέρχονται μετά από 26 ολόκληρα χρόνια αλλά…

ΟΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΜΕΝΕΣΤΕΡΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΕΣ. ΓΙΑΤΙ;!

Η Ελλάδα δεν ενδιαφέρεται πλέον ουσιαστικά (παρά μόνο τυπικά και αυθόρμητα) για την Εθνική Ελληνική Μειονότητα.

Η πολιτική ηγεσία του τόπου μας σε όλα τα επίπεδα εκπροσώπησης, (πολιτικά κόμματα, ΟΜΟΝΟΙΑ, βουλευτές, δήμαρχοι, κλπ) δεν νοιάζονται για τα ουσιαστικά θέματα του τόπου μας. Απεναντίας, οικειοποιούνται καθετί «εθνικό» (εκκλησιαστικές γιορτές, πολιτιστικές εκδηλώσεις, τρίμματα της Ελλάδας, τις καλές σχέσεις με τις διπλωματικές αρχές κλπ) που μπορεί να τους εξασφαλίσει την καρέκλα, την οποία παρέχει η αλβανική πλευρά, (τα αξιώματα βουλευτών, δημάρχων, διευθυντών κλπ, παρέχονται από την αλβανική πλευρά, σε σημείο που εξαρτάται και η προεδρεία στο κόμμα ή την οργάνωση).

Εκατοντάδες Έλληνες δεν έχουν ενδιαφερθεί για να εξασφαλίσουν τους τίτλους ιδιοκτησίας επί της αγροτικής γης. Οι πολιτικοί μας εκπρόσωποι ποτέ δε συνέβαλαν προς μια τέτοια ενέργεια. (Ένας λόγος παραπάνω για δικαίωση της όποιας κατάσχεσης.)

Οι Έλληνες δεν είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν “υπέρβαρους φόρους”. Άρα, θα βρουν τον εύκολο δρόμο της πώλησης, στην καλύτερη περίπτωση, ή θα επιτρέψουν την κατάσχεση.

Δεκάδες άλλοι, (για να μη πούμε ξανά εκατοντάδες) το έχουν πράξει ήδη. Αφού έχουν βρει τον αλλοεθνή αγοραστή, προσφεύγουν σε εταιρίες αγοροπωλησίας ακινήτων, οι οποίες έχουν τον τρόπο εξασφάλισης του τίτλου ιδιοκτησίας και των άλλων διαδικασιών πώλησης της γης των Βορειοηπειρωτών.

Εκατοντάδες Έλληνες έχουν ενοικιάσει ήδη τη γη τους σε αλβανικής καταγωγής ιδιώτες, οι οποίοι χαίρουν την πλήρη στήριξη και ενίσχυση της αλβανικής κυβέρνησης και κατά προκλητικό τρόπο των δικών μας τοπικών αρχών. Οι ίδιες αρχές ωστόσο και δυστυχώς, δεν στηρίζουν κάποιους Έλληνες που επιμένουν κι αυτοί στην καλλιέργεια της αγροτικής γης.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι προσπάθειες κάποιων Ελλήνων να καταργήσουν την συμφωνία ενοικίασης της γης τους σε Αλβανούς ιδιώτες, δεν απέδωσαν. Τους διώχνουν με την απειλή ότι θα χάσουν και το ενοίκιο, αναφέροντας ότι έχουν επενδύσει στα χωράφια τους.

Οι Βορειοηπειρώτες έχουν εγκαταλείψει μαζικά και ριζικά τον τόπο τους. Παράλληλα, εκατοντάδες οικογένειες από περιοχές στο βάθος της χώρας, μετοίκησαν με την ευλογία των αρχών μας στις δικές μας περιοχές. Απόχτησαν σπίτια και περιουσίες, καλλιεργούν τα χωράφια των δικών μας.

Την ίδια στιγμή οι υπερήλικες εναπομείναντες Βορειοηπειρώτες σε κηδείες (η μόνη πλέον ευκαιρία για να συνβρεθούν) μιλούν για έτοιμες λίστες με αλλοεθνείς που θα μοιραστούν τις περιουσίες τους όταν αυτοί θα εκλείψουν.

Η ΕΙΡΩΝΕΙΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ

Και εδώ είναι που χαράσσεται η ειρωνεία του αιώνα. Από την μία πλευρά, η εικόνα που καταγράφεται σχετικά με την αγροτική γη γίνεται πιο ζοφερή αν λάβει κανείς υπόψη του την δραστική υφαρπαγή εκατοντάδων χιλιάδων στρεμμάτων βοσκότοπων και δασών από δήθεν πρώην ιδιοκτήτες, ή και τις χιλιάδες στρεμμάτων που το κράτος δεσμεύει στους δήμους μας για την αποζημίωση των δήθεν πρώην ιδιοκτητών, ή ακόμα αν λάβει υπόψη του την παραχώρηση από τις δημοτικές μας αρχές χιλιάδων στρεμμάτων δημοτικών εκτάσεων σε ύποπτες εταιρίες και για ύποπτους σκοπούς, ή και την μεταβίβαση στην Αλβανική Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Αλβανίας, άλλων πολλών χιλιάδων στρεμμάτων που ανήκουν στις ενορίες μας.

Από την άλλη οι απογυμνωμένοι από αυτά τα περιουσιακά στοιχεία Βορειοηπειρώτες εγκατεστημένοι ως μόνιμοι μετανάστες στην Ελλάδα, φτιάχνουν τα σπίτια τους (αλλά οι περισσότεροι δεν έχουν τίτλους ιδιοκτησίας). Οι δήμαρχοι δηλώνουν ότι επενδύουν στις υποδομές (στην Αλβανία ο καλύτερος τρόπος να επωφεληθείς χρήματα είναι να εξασφαλίσεις κονδύλια για έργα υποδομής).

ΤΟ ΤΕΛΟΣ

Αν όμως υπολογίσουμε ότι ο μέσος όρος ηλικίας του χαμηλότερου δυνατού ποσοστού εναπομεινάντων στις εστίες είναι τα 60-65 χρονών, τότε σε λίγα από τώρα χρόνια ποιος θα χαρεί αυτές τις υποδομές, αυτά τα σπίτια χωρίς τίτλους….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ενισχύστε οικονομικά την προσπάθεια μας!

Ετικέτες

ενημέρωση (2161) ενημέρωση-informacion (1487) Αλβανία (907) ορθοδοξία (422) ιστορία-historia (399) Εθνική Ελληνική Μειονότητα (366) ελληνοαλβανικές σχέσεις (312) ορθόδοξη πίστη - besimi orthodhoks (280) Εθνική Ελληνική Μειονότητα - Minoriteti Etnik Grek (258) Β Ήπειρος (240) ορθοδοξία-orthodhoksia (239) ορθόδοξη πίστη (222) εθνικισμός (195) διωγμοί (162) Κορυτσά-Korçë (122) τσάμηδες (122) shqip (119) Κορυτσά Β Ήπειρος (109) informacion (100) Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος (97) ορθόδοξη ζωή (96) ορθόδοξη ζωή- jeta orthodhokse (76) διωγμοί - përndjekje (62) ορθόδοξο βίωμα (59) εθνικισμός-nacionalizmi (58) ορθόδοξη εκκλησία της Αλβανίας (55) Ελλάδα-Αλβανία (48) Ι.Μ Κορυτσάς - Mitropolia e Shenjtë Korçë (47) ανθελληνισμός (44) πολιτισμός - kulturë (44) Ελληνικό Σχολείο Όμηρος (43) Γενικό Προξενείο Ελλάδος Κορυτσά (41) besimi orthodhoks (40) Ορθόδοξη Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Αλβανίας - Kisha Orthodhokse Autoqefale Shqiptare (40) ιστορία ορθοδοξίας (36) βίντεο (35) Shqipëria (32) ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ 1821 (32) κομμουνισμός- komunizmi (30) πνευματικά (27) Μητρόπολη Κορυτσάς - MItropolia e Korçës (24) πολιτική-politikë (24) απόδημος ελληνισμός-helenizmi i diasporës (22) αλβανικά (21) εκπαίδευση (21) Αρχαία Ελλάδα (20) helenët-Έλληνες (19) κομμουνισμός (19) Greqia (17) Βλαχόφωνοι Έλληνες (15)