Σταύρη Μάρκο
105 χιλιάδες Αλβανοί πολίτες και πολλοί είναι ελληνικής υπηκοότητας, γεγονός που αποτελεί ανησυχητική κατάσταση, αν και η αλβανική κυβέρνηση αρνείται κατηγορηματικά τα πάντα. Η κατάσταση μοιάζει με την εποχή της δικτατορίας, όταν οι Βοριώτες Ηπειρώτες βρίσκονταν στο επίκεντρο της επίθεσης του συστήματος Κρατικής Ασφάλειας.
Η ομάδα χάκερ «HomeLand Justic» δημοσίευσε περίπου 50 λίστες με γενικότητες και φωτογραφίες προσώπων με αλβανική υπηκοότητα, με τίτλο «Αλβανοί Ύποπτοι». Στα δημοσιευμένα υλικά, οι Ιρανοί χάκερ ισχυρίζονται ότι έχουν τα δεδομένα περισσότερων από 105 χιλιάδων ανθρώπων, φωτογραφίες και στρατηγούς, όλοι ύποπτοι για τις πιο συνηθισμένες παραβιάσεις του νόμου, μέχρι τα πιο σοβαρά εγκλήματα. Σύμφωνα με το HomeLand Justice, είναι δεδομένα που λαμβάνονται από το σύστημα MEMEX.
Οι ξένοι χάκερ συνεχίζουν να φέρνουν στο αλβανικό κοινό, όχι μόνο το αποκαλυφθέν σύστημα TIMS, αλλά και τα μυστικά της αλβανικής κρατικής αστυνομίας, που αναφέρονται σε περίπου 105 χιλιάδες ονόματα που έχουν κατατεθεί ή είναι ύποπτα για την κρατική αστυνομία.
Αλλά ένιωσες άσχημα, όταν στα σύνορα, με την Ελλάδα, η αλβανική αστυνομία σε ρωτάει πιο συχνά από το συνηθισμένο πού πας και για τι, σε ελέγχουν ή χειρότερα, σου παίρνουν το αμάξι να περάσουν από το σύστημα Scaner, ξέρεις ότι είστε στη λίστα των «υπόπτων» της κρατικής αστυνομίας. Και να ξέρετε σε αυτή την περίπτωση, σύμφωνα με τις πρώτες παρατηρήσεις, οι περισσότερες περιπτώσεις είναι Ηπειρώτες, Χιμαριώτες ή Έλληνες που ζουν στην Αλβανία.
Εάν δεν ανακαλυπτόταν, κάθε ύποπτος πολίτης χωρίς να έχει ποινική υπόθεση, δεν θα γινόταν τίποτα, οι αλβανικές αρχές θα συνέχιζαν να παρακολουθούν τους πολίτες, σε αντίθεση με το σύνταγμα της χώρας και τους διεθνείς νόμους. Να τι έγινε όμως, το σκάνδαλο μέσω χάκερ που φέρονται να είναι από το Ιράν, έβγαλε τις λίστες με 105 χιλιάδες Αλβανούς πολίτες και οι περισσότεροι με ελληνική υπηκοότητα, κάτι που αποτελεί ανησυχητική κατάσταση, αν και η αλβανική κυβέρνηση αρνείται κατηγορηματικά τα πάντα.
Πρέπει να αναφέρουμε τα γεγονότα ότι η αστυνομία και ο αλβανικός στρατός, καθώς και οι ανακαλύψεις τους, βρίσκονται κατά κύριο λόγο στα χέρια των τουρκικών αρχών, όπου οι περισσότεροι από τους Αλβανούς αξιωματικούς που εργάζονται σε αυτά τα ιδρύματα έχουν αποφοιτήσει στην Τουρκία, οι οποίοι προφανώς χρησιμοποιούν την τουρκική σύστημα διαχείρισης και ελέγχου, ξεφεύγοντας από τις αρχές πολιτικού ελέγχου. Ας μην ξεχνάμε ότι η Ελληνική Πρεσβεία στα Τίρανα δεν έμεινε πίσω από τα hacks που δημοσιεύτηκαν, τα οποία έχουν εκτεθεί με εκατοντάδες αρχεία και έχουν δημοσιοποιηθεί.
Και είναι γνωστό, όσο η ελληνική κυβέρνηση αντιμετωπίζει τους Βοριώτες Ηπειρώτες ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας χωρίς κανένα εθνικό συμφέρον, τότε το αλβανικό κράτος δεν έχει καμία πρόθεση να ληστέψει τη γη, να παραβιάσει και να παραβιάσει ελευθερίες και ανθρώπινα δικαιώματα, μέσω αντιδημοκρατικών νόμων. και της κρατικής αστυνομίας, για τον έλεγχο κάθε κίνησης ή υποκλοπής δεδομένων που προστατεύονται από το νόμο.
Ο ίδιος ο πρωθυπουργός Ράμα, ερωτηθείς από τις αμερικανικές εφημερίδες, ενημέρωσε ότι τα Τίρανα δεν έχουν εφαρμόσει το Άρθρο 5 της Συμμαχίας ΝΑΤΟ, που αναφέρεται στην παραβίαση της εθνικής ασφάλειας και ακεραιότητας της Αλβανίας, λόγω της σοβαρής επίθεσης στα συστήματα ασφαλείας της Αλβανίας. Ιρανοί χάκερ...
Τα μόνα ιδρύματα που οι χάκερ δεν έχουν ακόμη δημοσιοποιήσει είναι το Γραφείο Μητρώου Περιουσίας και οι Τράπεζες. Εάν επηρεαστούν και αυτά και τα μυστικά βγουν στη δημοσιότητα, τότε η Αλβανία θα μπορούσε να βιώσει μια μεγάλη σύγκρουση όπως συνέβη το 1997 όταν οι εταιρείες πυραμίδας οδήγησαν τη χώρα στον Εμφύλιο Πόλεμο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου